کندانسور- (CONDUNSOR)

کندانسور چیست؟

کندانسور:

در سامانه های دارای انتقال حرارت،کندانسور یا چگالنده دستگاه واحدی است که برای کندانس کردن ماده ای از حالت گازی به مایع که معمولا این کار به وسیله سردکردن انجام می شود. در این کار حرارت نهان ماده گرفته می شود و به سیال خنک کن کندانسور داده می شود.

 

توضیحات در مورد کندانسور :

با این که در سیستم‌های تبرید تفاوت‌های زیادی در طراحی و قطعات مختلف‌ هست، اما همگی آن‌ها بر یک پایه و اساس کار می‌کنند. در هر سیکل تبرید مکانیکی، شاهد چهار فرآیند تراکم، تقطیر، انبساط و تبخیر هستیم. گرما توسط ماده مبرد در اواپراتور جذب شده و ماده مبرد به گاز تبدیل می‌شود.

سپس این گاز گرم وارد کمپرسور شده و فشرده می‌شود و فشار آن افزایش پیدا می‌کند. درنهایت نیز این ماده مبرد که دما و فشار بالایی دارد، وارد کندانسور شده و با از دست دادن گرما، به مایع تبدیل می‌شود. در ادامه نگاهی جزئی‌تر به کندانسور و وظیفه آن در چیلر و سردخانه خواهیم داشت.

کندانسورها به سه دسته تقسیم می شوند:

۱ــ کندانسور هوایی
۲ــ کندانسور آبی
۳ــ کندانسور تبخیری

کندانسور های هوایی به دو دسته تقسیم می شوند:

۱ــ کندانسور هوایی با جریان طبیعی
۲ــ کندانسور هوایی با جریان اجباری

 

کندانسور های هوایی با جریان طبیعی در دو نوع صفحه و لوله و یا میله و لوله ساخته می شوند. کندانسر میله و لوله از یک لوله مارپیچ مسی یا فولادی ساخته می شود که بر روی آن تعداد زیادی میله جوش داده شده است تا باعث افزایش میزان انتقال گرما از کندانسر شود.

در کندانسور های هوایی با جریان هوایی اجباری لوله های مسی از بین تعداد زیادی پره آلومینیومی عبور می کند تا سطح تبادل گرما را به مقدار قابل توجه ای افزایش دهد. همچنین از یک یا چند فن برای به گردش درآوردن هوا استفاده می شود. مشاهده خدمات کندانسور آساگروپ

 

کندانسور آبی:

کندانسور آبی، یکی از انواع کندانسور است که در جاهایی که آب مناسب و فراوان و ارزان در اختیار باشد به صرفه ترین کندانسور محسوب می شود. مسائل خوردگی ناشی از آب یا دفع فاضلاب را باید در نظر گرفت. برای واحدهای ۵ تنی و بزرگ‌تر که به آب زیادی نیاز است معمولا از یک برج خنک کن استفاده می شود.

 

کندانسورهای آبی در سه نوع ساخته می شوند:

۱ــ پوسته و لوله
۲ــ پوسته و کویل
۳ــ لوله داخل لوله

 

در کندانسور آبی پوسته و لوله و کندانسور های پوسته و کویل، گاز داغ از بالا وارد پوسته شده و پس از تبادل گرما با آب سرد داخل لوله یا کویل تقطیر شده و مایع مبرد از پایین پوسته خارج می شود. آب داخل لوله ها نیز پس از جذب گرمای مبرد یا در رودخانه و چاه ریخته می شوند و یا توسط برج خنک کن خنک شده و مجددا مورد استفاده قرار می گیرند.

 

کندانسور تبخیری:

یکی از انواع کندانسور، کندانسور تبخیری است که به صورت واحدهای تکی برای ظرفیت های تا ۱۰۰ تن سردسازی ساخته می شود و اگر ظرفیت بالاتری مورد نیاز باشد از چند واحد استفاده می شود. اما این نوع کندانسر را بیشتر برای واحدهای ۱۰ تا ۵۰ تن بکار می برند.

استفاده از این نوع کندانسور در مواردی ضرورت پیدا می کند که آب کمیاب یا گران‌قیمت باشد، دفع آب زاید مشکل ایجاد کند یا استفاده از برج خنک کن عملی نباشد. کندانسر تبخیری فضای اندکی اشغال می کند زیرا کندانسور ماده سرمازا و تجهیزات خنک‌کننده آب با هم تلفیق شده و در یک محفظه جای گرفته اند. مشاهده محصولات و خدمات آساگروپ

 

طرز کار کندانسور تبخیری طی ۴ مرحله به شرح زیر می باشد :

۱ــ بخار متراکم و داغ ماده سرمازا از کمپرسور وارد کویل داخل کندانسور تبخیری شده و گرمای آن به آبی که بر روی کویل پاشیده می شود انتقال می یابد. در این حالت کویل دائما با پاشش آب خیس نگه داشته می شود.

۲ــ بخشی از آب با گرمای ماده سرمازا تبخیر می شود و گرمای نهان تبخیر بسیار بالای آب اثر سرمایشی و تقطیر مناسبی ایجاد می کند و بخش کوچکی از آب بخار شده را سرد و مایع می کند.

۳ــ آب تبخیر نشده با جذب گرما از ماده سرمازا گرم می شود و بنابراین اگر مطابق مرحله بعدی خنک نمی شد از لحاظ ایجاد سرمایش بیشتر دیگر قابل استفاده نبود.

۴ــ هوا از لا به لای ذرات آب در حال ریزش از شیپوره پاشش آب عبور می کند و با تبخیر بخشی از آب سرمایش مناسبی ایجاد می کند در صورتی که بادزن و شیپوره های پاشش آب خوب کار کنند آب در مقایسه با دمای مرطوب هوای خروجی چند درجه خنک تر می شود.

در حدود ۵% آب در گردش تبخیر می شود و این کمبود به وسیله یک شیر شناور تأمین و وارد مخزن می شود. تبخیر بخشی از آب، غلظت نمک را در آب باقیمانده بالا می برد و بنابراین تصفیه و نمک زدایی آب ضروری است. اگر سر ریز کوچک و با ریزش مدوام تعبیه شود، غلظت نمک در آب مخزن بالا نخواهد رفت.

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.
[تعداد رای: ۰ میانگین رتبه: ۰]

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!